Tyrkia står i dag for en tredjedel av alle fengslinger av journalister i verden. Under Erdogans regime har over 160 nyhetsmedier blitt stengt og over 200 journalister og redaktører er fengslet. De fleste sitter i varetekt uten rettsak eller dom. 

Alp Toker er grunnlegger av Turkey Blocks, som overvåker internettsensur i Tyrkia. Han er også sjefteknolog ved TVHI Media Lab, R&D (Research and Development)- gruppen som står bak NewsKit, et publiseringsverktøy for journalister.

Han arbeider nå med å sette opp og utvikle en teknologiplattform som kan avdekke og klassifisere storskala mediesensur og internett-restriksjoner, og for å kunne identifisere og avdekke trusler mot online presse- og ytringsfrihet.

Alp Toker har bakgrunn fra Universitetet i Edinburgh og har koordinert store forskningsprosjekt om VR og algoritmejournalistikk. Han har i løpet av de siste årene hatt worshops med Reporters Without Borders, Freedom House og Columbia School of Journalism, og har skrevet mye om skjæringspunktet mellom konflikt og nettsikkerhet, og arbeider for en fri og uavhengig utveksling av informasjon på nett.

Medvirkenede

Moderator Speakers
Alp Toker
(Grunnlegger, Turkey Blocks)