De sosiale og nettbaserte mediene byr på utfordringer knyttet til sannhet og troverdighet. Mens noen er seriøse, konstruerer andre løgner, vrir på sannheter og korrigerer ikke feil. Er konsekvensen at tilliten til mediene fortsetter å synke, samtidig som markedet for alternative fakta vokser?

Samtiden preges av populistisk uro og stor mistillit til eliter, inkludert mainstream media. Hvordan skal mediene løse problemet med at stadig flere anser dem som en del av en sentralisert og navlebeskuende elite som driver med ting som ikke angår dem? 

Skjalg Fjellheim er politisk redaktør i Nordlys. Under Nordiske Mediedager møter han sjefredaktør i Nationen, Irene Halvorsen, grunnlegger og redaktør av Broen.xyz, Hilde Sandvik og samfunnsredaktør i NRK, Kyrre Nakkim og debattansvarlig og kommentator i VG, Hans Petter Sjøli til debatt.

Vi spør dem: Er norske medier verdens beste, eller er de fastlåst i et sentralisert meningstyranni, der avvikende stemmer marginaliseres i kontroversielle saker og spørsmål? Og hvilken betydning har det at nye medier og ny teknologi bidrar til at gamle forretningsmodeller er i krise, og den norske journalistikken klarer ikke å finansiere seg selv?

Sesjonen modereres av kulturredaktør i Aftenposten, Sarah Sørheim.

Medvirkenede

Moderator Speakers
Hilde Sandvik
(Gründer, Broen.xyz )
Irene Halvorsen
(Sjefredaktør, Nationen)
Kyrre Nakkim
(Redaktør for Nyhetsprogram, NRK)