Da valgkampen i USA var på sitt mest skitne i høst, gikk Michelle Obama på talerstolen og sa de etter hvert berømte ordene: «When they go low, we go high!» Talen var forfattet av hennes sjefstaleskriver, Sarah Hurwitz.

Nå kommer hun til Norge og Nordiske Mediedager i Bergen i mai. På Nordens største bransjefestival for media får vi komme under huden på taleskriveren som har jobbet med presidentparet i åtte år.

Når Hurwitz setter seg ned foran laptopen, setter hun lydisolerende hodetelefoner i ørene og forestiller seg Michelle Obamas eksakte stemme i hodet.

- Når jeg skriver for henne, redigerer jeg talen etter hvordan hun snakker. Hun har gitt meg så mye feedback gjennom årene og har vært veldig tydelig på hva hun ønsker, sa Hurwitz i et intervju med Washington Post under valgkampen i fjor.

Siden 2008 har Hurwitz hjulpet USAs førstedame med å aktualisere og gjenfortelle hennes mektige historier. På Nordiske Mediedager får vi vite hvordan det var å jobbe fra innsiden av The West Wing.

Hvordan var egentlig de siste månedene til USAs tidligere president og førstedame? Hvilke valg tok de? Hvordan jobbet de?

Medvirkenede

Moderator Speakers
Sarah Hurwitz
(Hovedtaleskriver for Michelle Obama)