Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager: Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB. I tillegg deltar også festivalsjef Guri Heftye og prosjektleder Hjørdis Losnedahl i programarbeidet.

Alex Iversen

Kommunikasjonsrådgiver, TV 2

Alex har vært ansatt i TV 2s kommunikasjonsavdeling siden 2006. Her har han hatt PR-ansvar for en rekke store underholdningskonsepter (Farmen, Big Brother, Da damene dro, The Amazing Race Norge, Det store korslaget mm.), dramaserier (Frikjent, Dag, Okkupert mm), og dokumentarer (Dokument 2, De syv dødssyndene, Fjorden Cowboys mm.). Han har også vært aktiv som skribent og foredragsholder, med spesiell interesse for bla. reality-tv, kjendiskultur og amerikansk tv-drama. Alex Iversen er utdannet medieviter fra UiB og var ansatt som lektor i Medievitenskap ved Høgskolen i Lillehammer 2003 – 2006.

Per Christian Magnus

Journalist, NRK Hordaland

Per Christian er en erfaren journalist og prisbelønt dokumentarfilmskaper. Han var utenriksreporter i TV 2 fra 1994 til 1998. Etter to år som leder av Nordisk Film & TV sin dokumentarfilmavdeling, kom han tilbake til TV 2 i 2000, der han ledet Dokument 2 i to år, samt var reporter og produsent i samme avdeling frem til 2009. Fra høsten 2010 er han ansatt i NRK. Per Christian er utdannet cand.mag fra UiB og har en master i dokumentarfilmproduksjon fra Regent University i USA.

Siri Skaalmo

Leder forretningsutvikling redaksjon, Dagens Næringsliv

Siri har hatt en rekke ulike stillinger i Dagens Næringsliv og DN.no siden 2000, blant annet som journalist, digital utgavesjef og nettredaktør. Hun har vært en nøkkelspiller i det meste av digital utvikling i avisen og jobber nå som leder for redaksjonell forretningsutvikling. Som journalist dekket hun hovedsakelig teknologi, telecom og mediebransjen. Siri har en cand.mag. i Media og kommunikasjon fra Bergen, Leeds og Gøteborg, samt Strategisk Forretningsutvikling og Innovasjon fra Handelshøyskolen BI.

Henrik Hylland Uhlving

Journalist og filmskaper

Henrik er siviløkonom med en bachelorgrad i retorikk fra UiB. Han har tidligere jobbet i flere år som økonomijournalist i Aftenposten, BT og BA, samt fem år som digital utviklingssjef og reportasjeleder for nett-TV i Bergens Tidende. Våren 2016 sa han opp i BT for å bli filmprodusent, manusforfatter og klipper på fulltid. Henrik har vært med i programkomiteen siden høsten 2013.

Eirik Vatnøy

Stipendiat, Institutt for informasjons- og medievitenskap. Universitetet i Bergen.

Eirik er doktorgradsstipendiat i retorikk og forsker på politisk debatt i sosiale medier og TV-debatter i valgkamper. Han har tidligere jobbet i tidsskriftet Minerva og tankesmien Civita, bl.a er han medforfatter på Civitas bok Den norske velferden.

Helge O. Svela

Reportasjeleder, BT

Helge er opprinnelig fra Stavanger, men har bodd i Bergen og jobbet i BT i 10 år. Han har blant annet en Bachelor i International Journalism fra John Moores University i Liverpool, og var fast ansatt i tre år i Rogalands Avis etter studiene. Der vant han Journalistprisen i Sør-Rogaland for avsløringen av historiske overgrep på Waisenhuset og andre barnehjem i Stavanger. I BT jobbet Helge som krimjournalist i fem år, og vant Gullparaplyen for avsløringen av at barnevernsbarn ble introdusert for rus og rusavhengige under offentlig omsorg i Bergen. Helge startet også faktasjekk.no, som vant Skup-diplom. Siden 2011 har han hatt ulike lederstillinger i BT, blant annet var han reportasjeleder for dekningen av 22. juli og tragediens etterspill. Helge ledet arbeidet med Global Shield-avsløringen, som også resulterte i en Skup-diplom. Helge har produsert to kortfilmer, og startet en podkast om amerikansk politikk. Han er glad i Game of Thrones, Byfjellene og hunden Whisky.

Vibecke Rolland

Eksekutive produsent og kreativ leder, Monster Entertainment

Vibecke har lang og bred erfaring fra ulike produksjonsselskap og har produsert tv-innhold til alle de norske tv-kanalene i en årrekke. Hun har vært executive produsent i Monter Entertainment siden 2012, det siste året har hun også hatt rollen som kreativ leder samme sted. Vibecke brenner for ”audiovisuell-historiefortelling som gjør en forskjell” og har jobbet tett med Monsterproduksjoner som Datoen, Hvem bryr seg, Hellstrøm rydder opp, En kveld hos Kloppen, Guds Lærlinger, Ramm&Tørnquist. Hun var også produsent på den enkeltstående dokumentarfilmen Glade Jul, produsert for NRK julen 2014. Vibecke startet sin tv-karriere som frilanser i Brennpunkt, NRK. Deretter gikk veien til MTV Juritzen, der hun bl.a hadde regi på div. Dokument 2 (TV2) og div. dokumentarer på TVNorge. Fra 2001 – 2005 var hun regissør og produsent Nordisk Film, og deretter fulgte seks år i Rubicon TV, før hun kom til Monster. Hun har produsert bl.a Valdres Teens (NRK), Ari & Per (NRK), Luksusfellen sesong (TV3). Vibecke er utdannet i dokumentarfilm og journalistikk fra Volda (HiV), er cand.mag fra UiB med fagene fjernsynsproduksjon, medievitenskap og massekommunikasjon, samt informasjonsvitenskap. Hun har også political history fra York University, UK.

Janne Ødegård

Programplanlegger, Programavd. TV 2

Janne startet i TV 2 i februar 2015, i stillingen som Programplanlegger for TV 2 Livsstil, samt filmansvarlig for alle TV 2s tv kanaler. Hun har sin utdanning fra USA, Bachelor of Art – Mass Communication/Television, og har jobbet i programavdelingen til MTG/ TV3, med ulike oppgaver innen program, fra 1994-2011. Hun var med å etablere TV3 som en norsk underholdningskanal og var ansvarlig for lansering av Viasat 4. Siste fem årene var hun Innkjøps- og programplanleggingsansvarlig med lederansvar. Deretter fulgte tre år i Produktavdelingen i Altibox, før hun kom til TV 2. Janne har et bredt kontaktnett i Norge og i utlandet, opparbeidet etter nesten 20 år i TV bransjen.

Dag Bjørndal

Journalist, BA

Dag har jobbet i avis siden første halvdel av 1980-tallet. Han har erfaring fra bl.a. Klassekampen, VG, Firdaposten og Morgenbladet. For 21 år siden ble han ansatt i Bergensavisen (BA) som vaktsjef på hoveddesken. I 10 år var han dessuten desksjef, med ansvar for avisens design og redaksjonelle produktutvikling. Han har vunnet en rekke priser for avisdesign både nasjonalt og internasjonalt. De siste fem årene har han vært nyhetsreporter på bredt plan og på alle plattformer. Dag var med i programkomiteen i 2015.

Cathrine Simonsen

Redaksjonssjef, NRK Super

Cathrine har hatt en rekke stillinger i NRK siden 1998, blant annet som regissør, produsent og redaksjonssjef. Som redaksjonssjef i Super leder hun nyskapende utvikling innenfor mange forskjellige sjangre, i samarbeid med ulike miljøer, i og utenfor NRK. Hun har vunnet mange priser og har ansvar for alt fra Supernytt til drama/nettdrama via eventer som rusuka og BlimE. Hun har bred dramaerfaring fra produksjoner i Super, blant annet hadde Cathrine det redaksjonelle ansvaret for utviklingen og første sesong av Skam. Før hun kom til Super, jobbet hun noen år som produsent i NRK Drama, blant annet med utviklingen og første sesong av Kampen for tilværelsen. Cathrine er cand. mag i medier og kommunikasjon fra UNIT (nå NTNU) og regiutdanning fra Høgskolen i Lillehammer.

Guri Heftye

Festivalsjef, Nordiske Mediedager

Guri er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 20 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, TV-produsent- og programleder. Hun har jobbet i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather, JBR og Filadelfia og i NRK og Rubicon TV, i tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist. Hun har ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrevet kokeboken “Barmen Unplugged” og ledet utallige bokbad for Bokklubben. Som programleder er hun kjent fra NRK-seriene “Vis meg ditt kjøleskap”, “Portrettørene”, “Maraton og “Løvebakken”. Guri har tidligere sittet i styret i DNS og Festspillene i Bergen.

Hjørdis Losnedahl

Prosjektleder, Nordiske Mediedager

Hjørdis er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Bergen og Université de Nice, samt flere kurs fra NHH. Før Mediedagene, jobbet Hjørdis i nesten ni år i Festspillene i Bergen, først som programkoordinator, deretter som kommunikasjonskoordinator i markeds- og kommunikasjonsavdelingen. Hun har også vært administrasjonsleder i Logen Teater, hvor hun også er medeier. I Mediedagene har Hjørdis blant annet ansvar for all praktisk tilrettelegging av konferansen, og er også med i programkomiteen.