Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager: Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB. I tillegg deltar også festivalsjef Guri Heftye og prosjektleder Hjørdis Losnedahl i programarbeidet.

Alex Iversen

Kommunikasjonsrådgiver, TV 2

Alex har vært ansatt i TV 2s kommunikasjonsavdeling siden 2006. Her har han hatt PR-ansvar for en rekke store underholdningskonsepter (Farmen, Big Brother, Da damene dro, The Amazing Race Norge, Det store korslaget mm.), dramaserier (Frikjent, Dag, Okkupert mm), og dokumentarer (Dokument 2, De syv dødssyndene, Fjorden Cowboys mm.). Han har også vært aktiv som skribent og foredragsholder, med spesiell interesse for bla. reality-tv, kjendiskultur og amerikansk tv-drama. Alex Iversen er utdannet medieviter fra UiB og var ansatt som lektor i Medievitenskap ved Høgskolen i Lillehammer 2003 – 2006.

Henrik Hylland Uhlving

Journalist og filmskaper

Henrik er siviløkonom med en bachelorgrad i retorikk fra UiB. Han har tidligere jobbet i flere år som økonomijournalist i Aftenposten, BT og BA, samt fem år som digital utviklingssjef og reportasjeleder for nett-TV i Bergens Tidende. Våren 2016 sa han opp i BT for å bli filmprodusent, manusforfatter og klipper på fulltid. Henrik har vært med i programkomiteen siden høsten 2013.

Eirik Vatnøy

Stipendiat, Institutt for informasjons- og medievitenskap. Universitetet i Bergen.

Eirik er doktorgradsstipendiat i retorikk og forsker på politisk debatt i sosiale medier og TV-debatter i valgkamper. Han har tidligere jobbet i tidsskriftet Minerva og tankesmien Civita, bl.a er han medforfatter på Civitas bok Den norske velferden.

Sølve Rydland

Journalist, NRK Hordaland

Sølve kommer fra Knarvik utenfor Bergen og har jobbet i NRK siden 2005. Frem til i februar 2017 jobbet han som politisk journalist, kommentator og senere reportasjeleder i distriktsredaksjonen i NRK Hordaland. Han har også erfaring som sportsjournalist. Han har levert innhold til radio, TV og nett. Våren 2017 startet han i en nyopprettet stilling som digital historieforteller i programavdelingen til NRK i Bergen, der han jobber med dokumentar- og faktaprosjekt for digital publisering. Han har blitt nominert til flere priser for sitt arbeid. I 2017 ble han tildelt Alf Helleviks mediemålpris, som går til unge nynorskbrukere. I 2016 gravde han frem historien om den glemte bergenske fotballhelten Odd Frantzen. Det resulterte i at plassen utenfor nye Media City Bergen får navnet Odd Frantzens plass.

Helge O. Svela

Reportasjeleder, BT

Helge er opprinnelig fra Stavanger, men har bodd i Bergen og jobbet i BT i 10 år. Han har blant annet en Bachelor i International Journalism fra John Moores University i Liverpool, og var fast ansatt i tre år i Rogalands Avis etter studiene. Der vant han Journalistprisen i Sør-Rogaland for avsløringen av historiske overgrep på Waisenhuset og andre barnehjem i Stavanger. I BT jobbet Helge som krimjournalist i fem år, og vant Gullparaplyen for avsløringen av at barnevernsbarn ble introdusert for rus og rusavhengige under offentlig omsorg i Bergen. Helge startet også faktasjekk.no, som vant Skup-diplom. Siden 2011 har han hatt ulike lederstillinger i BT, blant annet var han reportasjeleder for dekningen av 22. juli og tragediens etterspill. Helge ledet arbeidet med Global Shield-avsløringen, som også resulterte i en Skup-diplom. Helge har produsert to kortfilmer, og startet en podkast om amerikansk politikk. Han er glad i Game of Thrones, Byfjellene og hunden Whisky.

Camilla Fosse

Journalist/Vaktsjef, BA

Camilla begynte i Bergensavisen som sommervikar i 2007, og siden ble hun bare værende. Hun har vært innom flere avdelinger i løpet av disse årene, deriblant nyhetsavdelingen, nettdesken og papirdesken. Hun jobber i dag som journalist i nyhetsavdelingen og vaktsjef for papiravisen. Camilla har en bachelor i medieproduksjon fra Högskolan i Halmstad, og en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen (2008).

Vibecke Rolland

Eksekutive produsent og kreativ leder, Monster Entertainment

Vibecke har lang og bred erfaring fra ulike produksjonsselskap og har produsert tv-innhold til alle de norske tv-kanalene i en årrekke. Hun har vært executive produsent i Monter Entertainment siden 2012, det siste året har hun også hatt rollen som kreativ leder samme sted. Vibecke brenner for ”audiovisuell-historiefortelling som gjør en forskjell” og har jobbet tett med Monsterproduksjoner som Datoen, Hvem bryr seg, Hellstrøm rydder opp, En kveld hos Kloppen, Guds Lærlinger, Ramm&Tørnquist. Hun var også produsent på den enkeltstående dokumentarfilmen Glade Jul, produsert for NRK julen 2014. Vibecke startet sin tv-karriere som frilanser i Brennpunkt, NRK. Deretter gikk veien til MTV Juritzen, der hun bl.a hadde regi på div. Dokument 2 (TV2) og div. dokumentarer på TVNorge. Fra 2001 – 2005 var hun regissør og produsent Nordisk Film, og deretter fulgte seks år i Rubicon TV, før hun kom til Monster. Hun har produsert bl.a Valdres Teens (NRK), Ari & Per (NRK), Luksusfellen sesong (TV3). Vibecke er utdannet i dokumentarfilm og journalistikk fra Volda (HiV), er cand.mag fra UiB med fagene fjernsynsproduksjon, medievitenskap og massekommunikasjon, samt informasjonsvitenskap. Hun har også political history fra York University, UK.

Bent Skjærstad

Journalist, TV 2

Bent har jobbet i TV 2 siden 1995. Han har erfaring som vaktsjef og har arbeidet som journalist i flere avdelinger, men størstedelen av tiden har han vært tilknyttet utenriksavdelingen. I løpet av årene har Bent dekket hendelser og begivenheter over hele verden. Han dekket katastrofer som tsunamien i Sørøst-Asia og jordskjelvet i Nepal, krigene i Libya og Syria. Bent har også i flere år jobbet opp mot ekstreme miljø i Europa, spesielt i Storbritannia.

Frode Buanes

Reportasjeleder, DN

Bergenseren Frode flyttet til Oslo i 2016, etter å ha jobbet ti år som økonomijournalist i BT med forkjærlighet for avsløringer av økonomisk snusk og fanteri. Frode er reportasjeleder i samfunnsavdelingen i Dagens Næringsliv, hvor han også har fungert som digitalsjef. Han har mastergrader i økonomisk politikk fra NHH i Bergen og i European Political Economy fra LSE i London. Frode er glad i orden, ny teknologi og smarte løsninger.

Cathrine Simonsen

Redaksjonssjef, NRK Super

Cathrine har hatt en rekke stillinger i NRK siden 1998, blant annet som regissør, produsent og redaksjonssjef. Som redaksjonssjef i Super leder hun nyskapende utvikling innenfor mange forskjellige sjangre, i samarbeid med ulike miljøer, i og utenfor NRK. Hun har vunnet mange priser og har ansvar for alt fra Supernytt til drama/nettdrama via eventer som rusuka og BlimE. Hun har bred dramaerfaring fra produksjoner i Super, blant annet hadde Cathrine det redaksjonelle ansvaret for utviklingen og første sesong av Skam. Før hun kom til Super, jobbet hun noen år som produsent i NRK Drama, blant annet med utviklingen og første sesong av Kampen for tilværelsen. Cathrine er cand. mag i medier og kommunikasjon fra UNIT (nå NTNU) og regiutdanning fra Høgskolen i Lillehammer.

Guri Heftye

Festivalsjef, Nordiske Mediedager

Guri er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 20 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, TV-produsent- og programleder. Hun har jobbet i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather, JBR og Filadelfia og i NRK og Rubicon TV, i tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist. Hun har ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrevet kokeboken “Barmen Unplugged” og ledet utallige bokbad for Bokklubben. Som programleder er hun kjent fra NRK-seriene “Vis meg ditt kjøleskap”, “Portrettørene”, “Maraton og “Løvebakken”. Guri har tidligere sittet i styret i DNS og Festspillene i Bergen.

Hjørdis Losnedahl

Prosjektleder, Nordiske Mediedager

Hjørdis er utdannet cand.mag. fra Universitetet i Bergen og Université de Nice, samt flere kurs fra NHH. Før Mediedagene, jobbet Hjørdis i nesten ni år i Festspillene i Bergen, først som programkoordinator, deretter som kommunikasjonskoordinator i markeds- og kommunikasjonsavdelingen. Hun har også vært administrasjonsleder i Logen Teater, hvor hun også er medeier. I Mediedagene har Hjørdis blant annet ansvar for all praktisk tilrettelegging av konferansen, og er også med i programkomiteen.