Børge Lund

Tegneserieskaper, Lunch

Børge Lund er tegneserieskaper. Han er født i Stokmarknes og vokste opp i Sauda. Han har høyere teknisk utdannelse ved Delft University of Technology i Nederland, og jobbet i flere år som industridesigner før han i 2012 ble serieskaper på heltid. Børge bor i Stavanger, der han daglig tegner nye striper.

Lunch er en humoristisk stripeserie, skrevet og tegnet av Børge Lund. Tegneserien, som første gang så dagens lys i 2007, foregår i et kontormiljø sterkt preget av kverulanten og uromomentet Kjell. Den lille mannen med det store egoet befinner seg et stykke nede på stigen, men med dårlige idéer, elendig arbeidsmoral, upassende kommentarer og et og annet idiotisk påfunn klarer han likevel å gjøre seg til midtpunktet for det meste som skjer. Kjells viktigste sidekick er Nico. Nico fatter seg i svartkledd, arrogant korthet. Veien til helvete er brolagt med piffi, furu og Android. Dit skal ikke Nico. Har studert dezign i London og sover i sengetøy med halvspiste epler på. Minimalistisk gift.

Lunch publiseres i mer enn 100 aviser og blader i Norge og utlandet. Blant de største avisene er Dagbladet, Dagens Næringsliv, Bergens Tidende, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad, Ekstrabladet (Danmark) og Iltalehti (Finland). Siden 24. juni 2013 har Lunch hatt sitt eget tegneserieblad, som kommer ut ti ganger i året. Serien er også samlet kronologisk i foreløpig fire bøker.