Sven Stojanovic

Liveshowprodusent, Meter Television

 

Sven Stojanovic har jobbet med direktesendt TV i over 20 år og er spesielt glad i programmer der han får være tett på og jobbe mye med formen. Han har produsert og bildeprodusert hundretalls programmer og tusentalls direktesendingstimer. Han kaller seg selv en direktesendingsjunkie.

Stojanovic utdannet seg til journalist og TV-produsent ved University of Central Missouri i USA fra 1992 til 1995, og har siden drevet med TV-produksjon i 20 land og seks verdensdeler. Han fikk tidlig smaken på store, direkte TV-sendinger, og har blant annet gjort fem svenske utgaver av Melodifestivalen og seks Eurovision Song Contests (Riga, Istanbul, Kiev, Beograd, Malmö og Stockholm). Så sent som i fjor produserte han Eurovision Song Contest i Stockholm, et program som har vunnet en rekke priser, blant annet en Rose d’Or for beste underholdning.

I dag er Stojanovic Creative Director hos Sveriges største produksjonsselskap, Meter Television, en del av Endemol Shine Group (verdens største produksjonsselskap). Der har han blant annet det fulle ansvaret for produksjonsdesign og kreativ utforming av de formatene som Meter produserer for de svenske TV-kanalene.

Stojanovic kommer til Nordiske Mediedager for å snakke om det å lede et stort team; hva som skal til for å få folk til å prestere sitt beste når det gjelder. Han snakker om sitt forhold til stress, og har med seg eksempler på særs vellykkede valg, men også noen avgjørelser han gjerne skulle gjort om igjen. 

Du kan få en sniktitt på hva Stojanovic vil snakke om her.