Malachy Browne, seniorprodusent i The New York Times Visual Investigations, kommer til NMD21.  


Visual Investigations-teamet til The New York Times ble opprettet i 2017, og gruppen har spesialisert seg på en ny form for forklarende journalistikk som tar i bruk avansert digital rettsmedisin, som å samle informasjon fra store mengder videoer, bilder og lyd, analyse av satellittbilder og 3D-rekonstruksjoner av åsted. 

Deres uttalte mål er å «søke sannheten, holde de mektige ansvarlige og dekonstruere viktige nyhetshendelser». 

Den visuelle undersøkende journalistikken Malachy Browne og hans team jobber med, har resultert i avsløringer rundt blant annet kjemiske våpen i Syria og drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

Teamet avdekket også bombing av syriske sykehus med russiske fly, en historie som førte til bred fordømmelse av Putin-regimet. Dette arbeidet førte til at teamet i 2020 vant en Pulitzerpris for internasjonal journalistikk.

Den visuelle undersøkende journalistikken har også ført til offentlige utredninger i flere land og blitt brukt som kildemateriale ved møter i FNs Sikkerhetsråd og i høringer hos den amerikanske kongressen. Deres artikler har også vært bevismateriale i drapssaker og ført til stans i den italienske våpeneksporten til Saudi Arabia. 

I 2018 vant teamet en Emmy for sin banebrytende video om Las Vegas-skytingen i 2017.

På Nordiske Mediedager vil Browne fortelle om metoder og teknikker i dette viktige arbeidet, og vise en rekke eksempler fra de ulike prosjektene.