Bli med inn på laboratoriet og bakrommet hos noen av medieklyngens bedrifter, som er ledende innen sine felt.

Medieklyngen er et velfungerende innovasjonssystem, der hele 82 prosent av selskapene lanserer nye innovasjoner hvert år. Klyngen teller nå ca 100 medlemmer, og har spisskompetanse innenfor områder som medieteknologi, AR, VR, grafikk og broadcast. Her får du en uoffisiell lansering av noen av fremtidens digitale løsninger som knapt har sett dagens lys, og får førstehånds kunnskap om nye verktøy for mediebransjen.

Du får ikke mindre enn fire fremtidsrettede cases fra medieklyngen, der både nye forretningsmodeller, virtuelle løsninger og journalistikk står på programmet.

  • BT/BEAT: Hvilken rolle kan lyd spille i formidling av nyheter? Mediehuset Bergens Tidende og Teknologiselskapet Beat eksperimenterer med ny teknologi og nye forretningsmodeller. 
  • NRK Beta:  Når han som er sjef for alt som har med Lars Monsen å gjøre i NRK møter han som er sjef for alt som har med minutt for minutt å gjøre så ender det selvfølgelig i “Lars Monsen minutt for minutt”. Og dermed nye utfordringer. De har laget TV-studio i båt, på tog og bak snøscooter. Men hvordan bygger man et komplett flerkamerastudio som man kan bære på ryggen mens man går tur med Monsen i norsk fjellheim? Jon Ståle Carlsen og Eirik Solheim gir deg et innblikk i hvordan de lager en komplett vandrende OB-buss for direktesending fra fjellheimen.
  • Hubii: Har utviklet Hubii Mind - en faktasjekkingsplattform bygget på toppen av Ethereum's blockchain. Denne løsningen implementeres i samarbeid med Global Editors Network og vil brukes til å identifisere publisering av falske nyheter i forbindelse med flere valg i Europa i 2019.   
  • Vizrt: Et av medieklyngens ledende selskaper innenfor Augmented Reality kommer for å vise frem sine siste, banebrytende løsninger. Hvor enn i verden du ser en TV-sending vil du se løsninger fra Vizrt. Se hvordan storytelling tas til nye høyder med de siste innovasjonene fra Vizrt.

Medvirkende

Moderator Speakers
Jon Carlsen
(NRK Beta)
Eirik Solheim
(NRK Beta)