14 februar i år kunngjorde GB News lanseringen av Storbritannias mest avanserte nyhetsrom, med Mediability som valgt leverandør. GB News Chief Operating Officer Marc Schipper sa: “GB News will be the only entirely cloud-based newsroom in the country. It means we’ll be lean but also that our journalists can deliver more features for viewers, more immediately and efficiently than ever”. Se GB News pressemelding her.

Mediability skal levere et av verden mest moderne nyhetsrom til GB News, som installeres i disse dager for lanseringen av den nye britiske nyhetskanalen i løpet av sommeren 2021. Sentralt i nyhetsrommet hos GB News, finner vi verktøyene DiNA og Mimir, utviklet av de norske selskapene 7Mountains og Mjoll. Dette er verktøy som er laget for journalister og videoredigerere, med dagens krav til planlegging, samarbeid og publisering på kryss av plattformer, for å kunne jobbe fra hvor som helst (skybasert teknologi), og for å ta i bruk AI for å automatisere logging, ansiktsgjenkjenning, transkribering, oversettelser, med mer.

Knut Alfred Andersen, CCO i Fonn Group vil på vegne av Mediability ta oss med bak GB News og gir et unikt innblikk i hvordan en helt ny nyhetskanal i Storbritannia rigges for moderne nyhetsproduksjon.


Sidetrack er Mediedagenes eget sidespor hvor bransjen kan lansere nye tjenester eller presentere aktuelle caser. Alle Sidetrack går parallelt med det øvrige programmet.

Medvirkende