De er etter hvert blitt så integrert i hverdagen at vi knapt merker det: Nyhetsstrømmen på Facebook, søkeresultater fra Google og anbefalinger på Netflix. Algoritmene skal gjøre det enklere å sortere og finne informasjon som er relevant – de hjelper oss å velge i en overflod av informasjon. Men de er blir også brukt for å spre propaganda og manipulert informasjon.

 

Medieforskerne Jens Barland og Bente Kalsnes tar et science fiction-blikk inn i fremtidens medieverden, og setter søkelyset på truslene som ligger i algoritmene, blant annet hvordan de er som skreddersydd for spredning av fake news.

 

Høyskolen Kristiania vil bli Norges første arbeidslivsuniversitet, gjennom å tilby studentene forskningsbasert, praksisnær og fremtidsrettet undervisningsform som sikrer dem en attraktiv og relevant kompetanse. Grunnet stor vekst og fusjoner, med bl.a. Westerdals Oslo ACT, er de i dag den største private breddehøyskolen i Norge med nesten 10 000 studenter. De tilbyr et bredt spekter av fag og studier som fra høsten 2019 organiseres inn i fire fagområder: School of Health Sciences School of Arts, Design and Media School of Communication, Leadership and marketing School of Economics og Innovation and Technology. Med 105 års erfaring innen utdanning skal stiftelsen fortsette tilby morgendagens studier i dag.

Medvirkende

Speakers
Jens Barland
(Forsker)
Bente Kalsnes
(Førsteamanuensis)