18. september 2018 ble det kjent at Danmarks radio (DR) må spare 420 millioner årlig frem til 2021, ved å kutte kraftig i sendeskjemaet og tilbud. Reaksjonene lot ikke vente på seg. To dager senere publiserte de øvrige skandinaviske Public Service-lederne følgende bekymringsmelding:

«Vi følger den danske utviklingen med stor uro. I de nordiske landene er tilliten til public service høy. De omfattende nedskjæringene i DR kommer til å svekke muligheten til å fungere som en felles nasjonal arena. Taperne er det danske publikum. Behovet for medier som kan operere uavhengig av økonomiske og politiske interesser har aldri vært større.» 

Vi har samlet generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, VD i SVT, Hanna Stjärne, og vår egen K-sjef, Thor Gjermund Eriksen, for å borre i dette.

Hvordan forvaltes oppdraget som nasjonal fellesarena i fremtiden? Og finnes det engang noe slikt lenger? Hvordan skal de opprettholde tilliten og berettigelse til å forbli en allmennkringkaster? Hvordan skal de vinne kampen mot internasjonale strømmegiganter? Hvilke konsekvenser, om noen, vil det få om tilbudet fra public service bygges ned? Er det en trussel mot demokratiet, slik det påstås? Og hvordan skal egentlig en reklamefri allmennkringkasting finansieres?

Medvirkende

Moderator Speakers
Hanna Stjärne
(Administrerende direktør)
Maria Rørbye Rønn
(Generaldirektør)
Thor Gjermund Eriksen
(Kringkastingssjef)