Hvordan skaper man en internasjonal streaming-suksess ut av et "ubetydelig" engelsk fotballag, uten store stjerner og med elendige resultater de siste årene? Det får vi vite når  regissør og produsent for Netflix-serien Sunderland ’Til I Die kommer til Mediedagene.

Dokumentarserien gir et unikt innblikk i en del av fotballhverdagen som sjelden får oppmerksomhet i mediene. Vi får være med spillere til psykolog, se hovedtreneren i håndgemeng med en hissig fan, og sammen med sportsdirektøren holder vi pusten idet overgangsvinduet lukker seg.

Hvordan fikk de forhandlet seg til den ekstreme tilgangen? Tidligere kaptein har sagt i et intervju at 99 prosent av troppen mislikte hele dokumentar-ideen. Hvordan vant regissøren over garderoben?

Som Top Gear var bilprogrammet for deg som ikke bryr deg om bil, er Sunderland ‘Til I Die fotballserien for deg som ikke nødvendigvis liker fotball. Før du vet ordet av det står du i sofaen og jubler over et mål som ble scoret i engelsk andre divisjon - for halvannet år siden.

Til Nordiske Mediedager David Soutar. Han har produsert og regissert produksjonsselskapet Fulwell73 sin aller første Netflix-bestilling, Sunderland ‘til I die. Serien er den første britiske sportsdokumentaren på Netflix som har fått svært gode tilbakemeldinger fra hele verden.

Medvirkende

Moderator Speakers
David Soutar
(Regissør og produsent)