Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager; Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Alex Iversen

Kommunikasjonsrådgiver, TV 2

Alex (50) har vært ansatt i TV 2s kommunikasjonsavdeling siden 2006. Her har han hatt PR-ansvar for en rekke store underholdningskonsepter (Farmen, Big Brother, Da damene dro, The Amazing Race Norge, Det store korslaget mm.), dramaserier (Frikjent, Dag, Okkupert mm), og dokumentarer (Dokument 2, De syv dødssyndene, Fjorden Cowboys mm.). Han har også vært aktiv som skribent og foredragsholder, med spesiell interesse for bla. reality-tv, kjendiskultur og amerikansk tv-drama. Alex Iversen er utdannet medieviter fra UiB og var ansatt som lektor i Medievitenskap ved Høgskolen i Lillehammer 2003 – 2006. Med i programkomiteen siden høsten 2015.

Henrik Hylland Uhlving

Journalist, manusforfatter og filmprodusent

Henrik (37) jobbet fem år i Bergens Tidende som digital utviklingssjef og reportasjeleder, før han våren 2016 tok sluttpakke for å klippe og produsere Amandapris-nominerte Prebz og Dennis: The Movie (2017). Han har siden jobbet på blant annet Aber Bergen og lager nå podcasten Nålebyen, med handling fra narkomiljøet i Bergen. Han er tidligere økonomijournalist i Aftenposten, BT og BA, utdannet siviløkonom fra NHH og med en bachelorgrad i retorikk fra UiB. Henrik har vært med i programkomiteen siden høsten 2013.

Helge O. Svela

Reportasjesjef, BT

Helge (39) er fra Stavanger, men har bodd i Bergen og jobbet i BT siden 2006. I BT er Helge reportasjesjef, og leder nettdesken og nyhetsavdelingen. Helge har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk som journalist og reportasjeleder, blant annet Skup-diplom for Faktasjekk.no, Journalistprisen i Sør-Rogaland for avsløringen av historiske overgrep på Waisenhuset og andre barnehjem i Stavanger, samt Gullparaplyen for avsløringen av at barnevernsbarn ble introdusert for rus og rusavhengige under offentlig omsorg i Bergen. Helge ledet dekningen av 22. juli-terroren og etterspillet, som resulterte i et Skup-diplom for Global Shield-avsløringen. Helge er opptatt av digitale medier, avslørende journalistikk og hunder. Høsten 2018 kom hans første bok, «Da han møtte hund». Med i programkomiteen siden høsten 2016.

Camilla Fosse

Journalist/Vaktsjef, BA

Camilla (37) begynte i Bergensavisen som sommervikar i 2007, og siden ble hun bare værende.  Hun har vært innom flere avdelinger i løpet av disse årene, deriblant nyhetsavdelingen, nettdesken og papirdesken. Hun jobber i dag som journalist i nyhetsavdelingen og vaktsjef for papiravisen. Camilla har en bachelor i medieproduksjon fra Högskolan i Halmstad, og en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen (2008). Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Bent Skjærstad

Journalist, TV 2

Bent (45) har jobbet i TV 2 siden 1995. Han har erfaring som vaktsjef og har arbeidet som journalist i flere avdelinger, men størstedelen av tiden har han vært tilknyttet utenriksavdelingen. I løpet av årene har Bent dekket hendelser og begivenheter over hele verden. Han dekket katastrofer som tsunamien i Sørøst-Asia og jordskjelvet i Nepal, krigene i Libya og Syria. Bent har også i flere år jobbet opp mot ekstreme miljø i Europa, spesielt i Storbritannia. Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Frode Buanes

Redaksjonssjef, DN

Bergenseren Frode (37) flyttet til Oslo i 2016, etter å ha jobbet ti år som økonomijournalist i BT med forkjærlighet for avsløringer av økonomisk snusk og fanteri. Frode er redaksjonssjef i samfunnsavdelingen i Dagens Næringsliv, hvor han også har fungert som digitalsjef. Han har mastergrader i økonomisk politikk fra NHH i Bergen og i European Political Economy fra LSE i London. Frode er glad i orden, ny teknologi og smarte løsninger. Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Ellen Winnæss Ramstad

Innholdsutvikler, NRK

Ellen (36) er utdannet statsviter fra Trondheim og har jobbet i NRK siden 2004. Der har hun arbeidet størsteparten av tiden med ung målgruppe, gjennom flere år i P3 og noen år i NRK Super. I P3 har hun erfaring blant annet som journalist og prosjektleder. Hun startet som radioreporter og programleder før hun meldte overgang til TV-mediet som prosjektleder for serier som Lydverket, Dama til og Prosjekt Perfekt, sistnevnte som hun også var med på å utvikle. Deretter har hun flere år bak seg som event-prosjektleder for blant annet VG-lista Topp 20 og P3 Gull. I starten av 2018 gikk Ellen over til NRKs Utviklingsavdeling der hun nå jobber innholdsutvikler, både med utvikling av nye konsepter og videreutvikling av eksisterende programmer. Ellen er ny i programkomiteen høsten 2018.

Magnus Hoem Iversen

Postdoktor, Institutt for informasjons- og medievitenskap, UIB

Magnus (33) har skrevet en doktorgrad om politisk reklame i Norge, med et særlig blikk på autentisitet og troverdighet. Han har også forsket på og publisert artikler om journalistikk (native advertising) og har en rekke publikasjoner innen feltet medieretorikk. Magnus jobber for tiden som politisk rådgiver for Arbeiderpartiet. Han har tidligere vært innom kommentatoravdelingen til Bergens Tidende, og har utstrakt erfaring fra et knippe av landets musikkfestivaler. I 2016/17 var han gjesteforsker ved Northwestern University i USA. Magnus er ny i programkomiteen høsten 2018.

Marius Arnesen

Redaktør, NRKbeta

Med en god dose Fjernsyns og medieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, et egenutviklet Snake-spill med ti brett i 12-årsalderen og en brennende interesse for teknologien vi omgir oss med, står Marius (42) med et bein i både innholds- og teknologiverden. Han jobber i dag som redaktør i NRKbeta, NRKs sandkasse for teknologi og medier som drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling. Marius arbeider hovedsakelig med tjenester for nett. Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt. Når han ikke sitter foran skjermen finner du han med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil. Marius er ny i programkomiteen høsten 2018.

Guri Heftye

Festivalsjef, Nordiske Mediedager

Guri (56) er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent- og programleder. Hun har jobbet i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather, JBR og Filadelfia og i NRK og Rubicon TV, i tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist. Hun har ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrevet kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker. Som programleder er hun kjent fra NRK-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken. Hun er tidligere styremedlem i Festspillene i Bergen (8 år) og Den Nationale Scene (3 år) og er styreleder i VEGA Scene i Oslo. Guri har vært festivalsjef i NMD siden 2007 og leder programarbeidet.

Hjørdis Losnedahl

Prosjektleder, Nordiske Mediedager

Hjørdis (48) er utdannet cand.mag fra UiB og Université de Nice, samt div. kurs på NHH. Hun begynte i NMD i juni 2014, da kom hun fra stillingen som kommunikasjonskoordinator i markeds- og kommunikasjonsavdelingen i Festspillene i Bergen, og var tidligere programkoordinator på samme sted. Før Festspillene, var Hjørdis administrasjonsleder på Logen Teater, hvor hun også var medeier. Hun har også jobbet for Rubicon TV, Den Nationale Scene, Bergen Komedia Teater og Nordland Teater.