Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager; Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Alex Iversen

Kommunikasjonsrådgiver, TV 2

Alex har vært ansatt i TV 2s kommunikasjonsavdeling siden 2006. Her har han hatt PR-ansvar for en rekke store underholdningskonsepter (Farmen, Big Brother, Da damene dro, The Amazing Race Norge, Det store korslaget mm.), dramaserier (Frikjent, Dag, Okkupert mm), og dokumentarer (Dokument 2, De syv dødssyndene, Fjorden Cowboys mm.). Han har også vært aktiv som skribent og foredragsholder, med spesiell interesse for bla. reality-tv, kjendiskultur og amerikansk tv-drama. Alex Iversen er utdannet medieviter fra UiB og var ansatt som lektor i Medievitenskap ved Høgskolen i Lillehammer 2003 – 2006. Med i programkomiteen siden høsten 2015.

Helge O. Svela

Reportasjesjef, BT

Helge er fra Stavanger, men har bodd i Bergen og jobbet i BT siden 2006. I BT er Helge reportasjesjef, og leder nettdesken og nyhetsavdelingen. Helge har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk som journalist og reportasjeleder, blant annet Skup-diplom for Faktasjekk.no, Journalistprisen i Sør-Rogaland for avsløringen av historiske overgrep på Waisenhuset og andre barnehjem i Stavanger, samt Gullparaplyen for avsløringen av at barnevernsbarn ble introdusert for rus og rusavhengige under offentlig omsorg i Bergen. Helge ledet dekningen av 22. juli-terroren og etterspillet, som resulterte i et Skup-diplom for Global Shield-avsløringen. Helge er opptatt av digitale medier, avslørende journalistikk og hunder. Høsten 2018 kom hans første bok, «Da han møtte hund». Med i programkomiteen siden høsten 2016.

Frode Buanes

Redaksjonssjef, DN

Bergenseren Frode flyttet til Oslo i 2016, etter å ha jobbet ti år som økonomijournalist i BT med forkjærlighet for avsløringer av økonomisk snusk og fanteri. Frode er redaksjonssjef i samfunnsavdelingen i Dagens Næringsliv, hvor han også har fungert som digitalsjef. Han har mastergrader i økonomisk politikk fra NHH i Bergen og i European Political Economy fra LSE i London. Frode er glad i orden, ny teknologi og smarte løsninger. Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Ellen Winnæss Ramstad

Innholdsutvikler, NRK

Ellen er utdannet statsviter fra Trondheim og har jobbet i NRK siden 2004. Der har hun arbeidet størsteparten av tiden med ung målgruppe, gjennom flere år i P3 og noen år i NRK Super. I P3 har hun erfaring blant annet som journalist og prosjektleder. Hun startet som radioreporter og programleder før hun meldte overgang til TV-mediet som prosjektleder for serier som Lydverket, Dama til og Prosjekt Perfekt, sistnevnte som hun også var med på å utvikle. Deretter har hun flere år bak seg som event-prosjektleder for blant annet VG-lista Topp 20 og P3 Gull. I starten av 2018 gikk Ellen over til NRKs Utviklingsavdeling der hun nå jobber innholdsutvikler, både med utvikling av nye konsepter og videreutvikling av eksisterende programmer. Ellen er ny i programkomiteen høsten 2018.

Magnus Hoem Iversen

Postdoktor, Institutt for informasjons- og medievitenskap, UIB

Magnus har skrevet en doktorgrad om politisk reklame i Norge, med et særlig blikk på autentisitet og troverdighet. Han har også forsket på og publisert artikler om journalistikk (native advertising) og har en rekke publikasjoner innen feltet medieretorikk. Magnus er for tiden postdoktor i strategisk kommunikasjon ved Universitetet i Bergen, hvor han forsker på tillit og troverdighet. Han har tidligere vært innom kommentatoravdelingen til Bergens Tidende, vært politisk rådgiver for Arbeiderpartiet og har utstrakt erfaring fra et knippe av landets musikkfestivaler. I 2016/17 var han gjesteforsker ved Northwestern University i USA. Magnus er ny i programkomiteen høsten 2018.

Marius Arnesen

Redaktør, NRKbeta

Med en god dose Fjernsyns og medieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, et egenutviklet Snake-spill med ti brett i 12-årsalderen og en brennende interesse for teknologien vi omgir oss med, står Marius med et bein i både innholds- og teknologiverden. Han jobber i dag som redaktør i NRKbeta, NRKs sandkasse for teknologi og medier som drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling. Marius arbeider hovedsakelig med tjenester for nett. Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt. Når han ikke sitter foran skjermen finner du han med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil. Marius er ny i programkomiteen høsten 2018.

Gunhild Tinmannsvik

UTENRIKSKOORDINATOR, TV 2

Gunhild har jobbet i TV 2 siden 2006. Hun har erfaring som deskkoordinator og reporter, men har de siste årene vært tilknyttet utenriksavdelingen, der hun har særlig ansvar for internasjonalt samarbeid. Hun har i mange år vært engasjert i Norsk journalistlags regionale konferanse Hauststormen, der hun i 2018 var leder for programkomiteen. Hun har også vært leder for Bergen journalistlag i to år. Gunhild har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Med i programkomiteen siden 2019

Gjertrud Eia-Revheim

Dramaprodusent, Anagram Norge

Gjertrud har en Bachelor i TV-regi fra Lillehammer, har jobbet i norsk TV-bransje siden hun gikk ut derfra i 2004 og har bred tv-faglig kompetanse. Først var hun en slags potet i NRKs Barne- og ungdomsavdeling, hvor hun fikk med seg erfaring både som innslagsprodusent, klipper og programleder. Hun var også innom NRKs kulturavdeling som producer, og som utegående reporter. Derfra gikk turen ut av NRK og inn i diverse TV-regijobber i produksjonsselskaper, som Nordisk film og Mastiff. I 2007 landet hun som regissør og postprodusent i Monster, hvor hun ble i seks år. Der hadde hun regi på blant annet Norske talenter, Hellstrøm rydder opp og Hvem tror du at du er?, og var postprodusent på utallige sesonger av 4-stjerners middag. I 2013 gikk hun over til kanal, som Programredaktør i NENT Group, der hun har hatt ansvar for produksjoner for TV3 og Viasat 4, blant disse er Robinsonekspedisjonen, Hundepatruljen, Boligjakten, og dramaserien Melk. Gjertrud jobber nå som Postprodusent i Monster Entertainment. Hun har tidligere vært med i komiteen for Gullrutens Fagpris.

Camilla Fosse

Journalist/Vaktsjef, BA

Camilla begynte i Bergensavisen som sommervikar i 2007, og siden ble hun bare værende.  Hun har vært innom flere avdelinger i løpet av disse årene, deriblant nyhetsavdelingen, nettdesken og papirdesken. Hun jobber i dag som journalist i nyhetsavdelingen og vaktsjef for papiravisen. Camilla har en bachelor i medieproduksjon fra Högskolan i Halmstad, og en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen (2008). Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Guri Heftye

Festivalsjef

Guri Heftye er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent -og programleder. Hun har vært tekstforfatter i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather og JBR før hun ble gründer og startet reklamebyåret Filadelfia sammen med bl.a. Arne Berggren. I tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist, der hun blant annet leverte featurestoff og portrettintervjuer til Henne, Red og Elle, ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrev kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker, har hun i flere perioder vært tilknyttet NRKs underholdningsavdeling redaksjonelt. Som programleder er hun kjent fra tv-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken på NRK1. Fra 2001 – 2006 var hun produsent i RubiconTV, før hun kom til Nordiske Mediedager som festivalsjef i 2007. Guri har vært styremedlem i Festspillene i Bergen i åtte år, fire av dem som styrets nestleder, og sittet i styret i Den Nationale Scene i tre år. Hun er idag styreleder i VEGA Scene i Oslo.