Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager; Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Helge O. Svela

Leder, nye digitale formater, BT

Helge (41) er fra Stavanger, men har bodd i Bergen og jobbet i BT siden 2006. I BT er Helge reportasjesjef, og leder nettdesken og nyhetsavdelingen. Helge har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk som journalist og reportasjeleder, blant annet Skup-diplom for Faktasjekk.no, Journalistprisen i Sør-Rogaland for avsløringen av historiske overgrep på Waisenhuset og andre barnehjem i Stavanger, samt Gullparaplyen for avsløringen av at barnevernsbarn ble introdusert for rus og rusavhengige under offentlig omsorg i Bergen. Helge ledet dekningen av 22. juli-terroren og etterspillet, som resulterte i et Skup-diplom for Global Shield-avsløringen. Helge er opptatt av digitale medier, avslørende journalistikk og hunder. Høsten 2018 kom hans første bok, «Da han møtte hund». Med i programkomiteen siden høsten 2016.

Frode Buanes

Leder for redaksjonell planlegging og publisering, DN

Bergenseren Frode (39) flyttet til Oslo og DN i 2016, etter å ha jobbet ti år som økonomijournalist i BT med forkjærlighet for avsløringer av økonomisk snusk og fanteri. I DN har Frode vært redaksjonssjef i samfunnsavdelingen - og har også fungert som digitalsjef - før han gikk inn i rollen som leder for redaksjonell planlegging og publisering. Han har mastergrader i økonomisk politikk fra NHH i Bergen og i European Political Economy fra LSE i London. Frode er glad i orden, ny teknologi og smarte løsninger. Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Magnus Hoem Iversen

Postdoktor, Institutt for informasjons- og medievitenskap, UIB

Magnus (33) har skrevet en doktorgrad om politisk reklame i Norge, med et særlig blikk på autentisitet og troverdighet. Han har også forsket på og publisert artikler om journalistikk (native advertising) og har en rekke publikasjoner innen feltet medieretorikk. Magnus er for tiden postdoktor i strategisk kommunikasjon ved Universitetet i Bergen, hvor han forsker på tillit og troverdighet. Han har tidligere vært innom kommentatoravdelingen til Bergens Tidende, vært politisk rådgiver for Arbeiderpartiet og har utstrakt erfaring fra et knippe av landets musikkfestivaler. I 2016/17 var han gjesteforsker ved Northwestern University i USA. Magnus er ny i programkomiteen høsten 2018.

Marius Arnesen

Redaktør, NRKbeta

Med en god dose Fjernsyns og medieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, et egenutviklet Snake-spill med ti brett i 12-årsalderen og en brennende interesse for teknologien vi omgir oss med, står Marius (43) med et bein i både innholds- og teknologiverden. Han jobber i dag som redaktør i NRKbeta, NRKs sandkasse for teknologi og medier som drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling. Marius arbeider hovedsakelig med tjenester for nett. Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt. Når han ikke sitter foran skjermen finner du han med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil. Marius er ny i programkomiteen høsten 2018.

Gunhild Tinmannsvik

Utenrikskoordinator, TV 2

Gunhild (41) har jobbet i TV 2 siden 2006. Hun har erfaring som deskkoordinator og reporter, men har de siste årene vært tilknyttet utenriksavdelingen, der hun har særlig ansvar for internasjonalt samarbeid. Hun har i mange år vært engasjert i Norsk journalistlags regionale konferanse Hauststormen, der hun i 2018 var leder for programkomiteen. Hun har også vært leder for Bergen journalistlag i to år. Gunhild har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Med i programkomiteen siden 2019

Gjertrud Eia-Revheim

Dramaprodusent, Anagram Norge

Gjertrud (40) har en Bachelor i TV-regi fra Lillehammer, har jobbet i norsk TV-bransje siden hun gikk ut derfra i 2004 og har bred tv-faglig kompetanse. Først var hun en slags potet i NRKs Barne- og ungdomsavdeling, hvor hun fikk med seg erfaring både som innslagsprodusent, klipper og programleder. Hun var også innom NRKs kulturavdeling som producer, og som utegående reporter. Derfra gikk turen ut av NRK og inn i diverse TV-regijobber i produksjonsselskaper, som Nordisk film og Mastiff. I 2007 landet hun som regissør og postprodusent i Monster, hvor hun ble i seks år. Der hadde hun regi på blant annet Norske talenter, Hellstrøm rydder opp og Hvem tror du at du er?, og var postprodusent på utallige sesonger av 4-stjerners middag. I 2013 gikk hun over til kanal, som Programredaktør i NENT Group, der hun har hatt ansvar for produksjoner for TV3 og Viasat 4, blant disse er Robinsonekspedisjonen, Hundepatruljen, Boligjakten, og dramaserien Melk. Gjertrud jobber nå som Postprodusent i Monster Entertainment. Hun har tidligere vært med i komiteen for Gullrutens Fagpris.

Camilla Fosse

Utgaveredaktør, BA

Camilla (39) begynte i Bergensavisen som sommervikar i 2007, og siden ble hun bare værende.  Hun har vært innom flere avdelinger i løpet av disse årene, deriblant nyhetsavdelingen, nettdesken og papirdesken. Hun jobber i dag som utgaveredaktør med ansvar for papirdesken. Camilla har en bachelor i medieproduksjon fra Högskolan i Halmstad, og en mastergrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen (2008). Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Eda Syvertsen

Teamleder programavdelingen, TV 2

Eda (36) har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet syv år i NRK – som produksjonsleder, vaktsjef og prosjektleder. Her tok hun også del i etableringen av NRK Super. Hun var med å starte produksjonsselskapet Spark AS i 2014, hvor hun jobbet som produsent. Siden gikk hun over til TV2 som innholdsredaktør i TV2 Sumo, og hun jobber nå som teamleder i TV2s programavdeling. Eda ser «alt» som går på TV. Med i programkomiteen siden høsten 2020.

Jørgen Svennevig

Planansvarlig for strømmetjeneste NRK TV, NRK

Jørgen (32) er utdannet medieviter fra Universitetet i Oslo, og har siden 2010 vært ansatt i NRKs strategi- og mediedivisjon. Han har primært jobbet med å bygge opp NRKs strømmetilbud fra et innholdsperspektiv. Jørgen og er i dag planansvarlig for NRKs strømmetjeneste NRK TV og jobber til daglig tett med store deler av NRKs organisasjon. Han heier på historier som setter spor. Liker tress-is, statistikk, banjo, økonomer, og folk som lager innhold. Med i programkomiteen siden høsten 2020.

Silje Iversen Hammersland

Prosjektleder

Silje (37) er utdannet i Media Management fra Høgskolen i Gjøvik og Den Grafiske Højskole i København i tillegg til kurs i Markedsføringsledelse fra BI og Litteraturvitenskap, Nordisk og Psykologi fra Universitetet i Bergen. Silje begynte i NMD i mars 2020 og kom da fra åtte år i forlagsbransjen som forlagsredaktør i Cappelen Damm, informasjonssjef og arrangementsansvarlig i Font Forlag og i kommunikasjonsstillinger for Bazar Forlag og Tiden Norsk Forlag. Tidligere har Silje jobbet med salg og marked for Norges nasjonale kompani for samtidsdans Carte Blanche.

Guri Heftye

Festivalsjef

Guri Heftye (58) er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent -og programleder. Hun har vært tekstforfatter i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather og JBR før hun ble gründer og startet reklamebyåret Filadelfia sammen med bl.a. Arne Berggren. I tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist, der hun blant annet leverte featurestoff og portrettintervjuer til Henne, Red og Elle, ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrev kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker. Hun har i flere perioder vært tilknyttet NRKs underholdningsavdeling redaksjonelt, som programleder er hun kjent fra tv-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken på NRK1. Fra 2001–2006 var hun produsent i RubiconTV, før hun kom til Nordiske Mediedager som festivalsjef i 2007. Guri har vært styremedlem i Festspillene i Bergen i åtte år, fire av dem som styrets nestleder, og sittet i styret i Den Nationale Scene i tre år. Hun er i dag styreleder i VEGA Scene i Oslo.