Medlemmene i programkomiteen har sitt utspring i stifterne av Nordiske Mediedager; Bergens Tidende, Bergensavisen, NRK, TV 2, Dagens Næringsliv og Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB.

Helge O. Svela

Leder, nye digitale formater, BT

Helge (42) er fra Stavanger, men har jobbet i Bergens Tidende siden 2006. I BT leder Helge avdelingen Nye digitale formater, som har ansvaret for å utvikle BTs satsinger på sosiale medier og nyhetsbrev, og utvikling av nyvinnende digital journalistikk. Helge har vunnet flere priser for undersøkende journalistikk, blant annet Skup-diplom for Faktasjekk.no. Gjennom 10 år som leder i BT har han vært reportasjeleder på en rekke store hendelser, blant annet 22. juli-terroren og etterspillet, som resulterte i et Skup-diplom for Global Shield-avsløringen. Helge er også over snittet opptatt av hunder og eier border collien Whisky, som kanskje er Norges smarteste hund. Høsten 2018 kom hans første bok, «Da han møtte hund».

Frode Buanes

Digitalsjef, DN

Bergenseren Frode (40) flyttet til Oslo og DN i 2016, etter å ha jobbet ti år som økonomijournalist i BT med forkjærlighet for avsløringer av økonomisk snusk og fanteri. Frode er nå digitalsjef i DN, og har tidligere vært redaksjonssjef i samfunnsavdelingen og leder for redaksjonell planlegging og publisering i samme avis. Han har mastergrader i økonomisk politikk fra NHH i Bergen og i European Political Economy fra LSE i London. Frode er glad i orden, ny teknologi og smarte løsninger. Med i programkomiteen siden høsten 2017.

Fredrik Bjerknes

Stipendiat, Institutt for informasjons- og medievitenskap, UiB

Fredrik (35) er stipendiat i journalistikk. Han forsker på ulike diskursive strategier journalister bruker for å sannsynliggjøre påstander om verden på en autoritetsskapende måte. Fra før har Fredrik en mastergrad i journalistikk fra Universitet i Oslo med spesialisering i redaksjonsledelse. I tillegg har Fredrik over ti års praktisk erfaring fra mediebransjen der han har jobbet som fotojournalist, fotosjef, bilderedaktør, journalist og videoredigerer for blant annet Bloomberg, Dagens Næringsliv, Dagsavisen, Dine Penger og musikktidsskriftet ENO. Han er også utdannet lektor i mediefag og norsk. Det er Fredriks første år i programkomiteen.

Marius Arnesen

Redaktør, NRKbeta

Med en god dose Fjernsyns og medieproduksjon fra Universitetet i Stavanger, et egenutviklet Snake-spill med ti brett i 12-årsalderen og en brennende interesse for teknologien vi omgir oss med, står Marius (43) med et bein i både innholds- og teknologiverden. Han jobber i dag som redaktør i NRKbeta, NRKs sandkasse for teknologi og medier som drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling. Marius arbeider hovedsakelig med tjenester for nett. Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt. Når han ikke sitter foran skjermen finner du han med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil. Med i programkomiteen siden høsten 2018.

Gunhild Tinmannsvik

Utenrikskoordinator, TV 2

Gunhild (41) har jobbet i TV 2 siden 2006. Hun har erfaring som deskkoordinator og reporter, men har de siste årene vært tilknyttet utenriksavdelingen, der hun har særlig ansvar for internasjonalt samarbeid. Hun har i mange år vært engasjert i Norsk journalistlags regionale konferanse Hauststormen, der hun i 2018 var leder for programkomiteen. Hun har også vært leder for Bergen journalistlag i to år. Gunhild har hovedfag i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Med i programkomiteen siden 2019.

Gjertrud Eia-Revheim

Produsent i Monster Entertainment

Gjertrud (42) har en Bachelor i TV-regi fra Lillehammer, har jobbet i norsk TV-bransje siden hun gikk ut derfra i 2004 og har bred tv-faglig kompetanse. Først var hun en slags potet i NRKs Barne- og ungdomsavdeling, hvor hun fikk med seg erfaring både som innslagsprodusent, klipper og programleder. Hun var også innom NRKs kulturavdeling som producer, og som utegående reporter. Derfra gikk turen ut av NRK og inn i diverse TV-regijobber i produksjonsselskaper, som Nordisk film og Mastiff. I 2007 landet hun som regissør og postprodusent i Monster, hvor hun ble i seks år. Der hadde hun regi på blant annet Norske talenter, Hellstrøm rydder opp og Hvem tror du at du er?, og var postprodusent på utallige sesonger av 4-stjerners middag. I 2013 gikk hun over til kanal, som Programredaktør i NENT Group, der hun har hatt ansvar for produksjoner for TV3 og Viasat 4, blant disse er Robinsonekspedisjonen, Hundepatruljen, Boligjakten, og dramaserien Melk. Gjertrud jobber nå som produsent i Monster Entertainment. Hun har tidligere vært med i komiteen for Gullrutens Fagpris.

Lars Fredriksson Selvik

Frontredigerer, BA

Lars (35) startet som journalist i BA i 2010. Etter fire år ble det utvandring til Oslo og E24, der han jobbet som frontsjef og reportasjeleder og hadde også flere år som klubbleder. Etter seks flotte år i hovedstaden valgte han å returnere til Bergen og BA i 2021 og er nå tilbake der hvor det hele startet. I BA jobber Lars på desken og har nylig blitt valgt inn i klubbstyret. Lars har en bachelor i antikk historie fra UiB, han har studert medievitenskap og tatt journalistikk på Høyskolen Kristiania. Det er Lars´ første år i programkomiteen.

Eda Syvertsen

Programutvikler i programavdelingen, TV 2

Eda (37) har en bachelorgrad i kulturprosjektledelse fra Høgskolen i Lillehammer og har jobbet syv år i NRK – som produksjonsleder, vaktsjef og prosjektleder. Her tok hun også del i etableringen av NRK Super. Hun var med å starte produksjonsselskapet Spark AS i 2014, hvor hun jobbet som produsent. Siden gikk hun over til TV 2 som innholdsredaktør i TV 2 Sumo, og hun jobber nå som teamleder i TV 2s programavdeling. Eda ser «alt» som går på TV. Med i programkomiteen siden høsten 2020.

Elisabeth Mjøs

Plan- og innholdssjef, TV, Strategi- og mediedivisjon, NRK

Elisabeth (41) er Plan- og innholdssjef for TV-området i NRKs Strategi- og mediedivisjon. I det daglige jobber hun tett med bestillere, eksterne redaktører, publisister og innholdsmiljøene i NRK for å komponere en best mulig innholdsportefølje for publikum gjennom året i strømmetjenesten NRK TV og på de lineære kanalene. Hun begynte i NRK i 2005 som assistent i barne-TV, og ble senere kanalansvarlig for NRK2, kanalsjef for NRK3, intern bestiller for områdene kultur, underholdning, ung og drama og Plansjef i TV. Elisabeth har en bachelor i Markedsføringsledelse og internasjonalisering fra BI Bergen og en master i Film- og TV-ledelse fra Universitetet i Bournemouth i England. Det er Elisabeths første år i programkomiteen.

Silje Iversen Hammersland

Prosjektleder

Silje (38) kom til Nordiske Mediedager etter en rekke år i forlagsbransjen som blant annet forlagsredaktør i Cappelen Damm og informasjonssjef og arrangementsansvarlig i Font Forlag. Tidligere jobbet Silje med salg og marked for Norges nasjonale kompani for samtidsdans Carte Blanche. Hun er utdannet innen Media Management fra Høgskolen i Gjøvik og Den Grafiske Højskole i København i tillegg til at hun har fag innen Litteraturvitenskap og Nordisk fra Universitetet i Bergen.

Guri Heftye

Festivalsjef

Guri Heftye (59) er utdannet tekstforfatter fra Westerdals School of Communication og i markedsøkonomi fra BI og har over 25 års erfaring som merkevarebygger, tekstforfatter, journalist, idéskaper, tv-produsent -og programleder. Hun har vært tekstforfatter i reklamebyråene New Deal, Ogilvy & Mather og JBR før hun ble gründer og startet reklamebyåret Filadelfia sammen med bl.a. Arne Berggren. I tillegg til utstrakt virksomhet som frilansjournalist, der hun blant annet leverte featurestoff og portrettintervjuer til Henne, Red og Elle, ledet 25 litteraturprogram for Kanal 24, skrev kokeboken Barmen Unplugged og ledet utallige bokbad for Bokklubben Nye Bøker. Hun har i flere perioder vært tilknyttet NRKs underholdningsavdeling redaksjonelt, som programleder er hun kjent fra tv-seriene Vis meg ditt kjøleskap, Portrettørene, Maraton og Løvebakken på NRK1. Fra 2001–2006 var hun produsent i RubiconTV, før hun kom til Nordiske Mediedager som festivalsjef i 2007. Guri har vært styremedlem i Festspillene i Bergen i åtte år, fire av dem som styrets nestleder, og sittet i styret i Den Nationale Scene i tre år. Hun er i dag styreleder i VEGA Scene i Oslo og sitter i styret i Klimafestivalen Varmere, Våtere, Villere.