Helle Thorning-Schmidt

Helle Thorning-Schmidt har en omfattende bakgrunn som strekker seg fra politikk og internasjonale relasjoner til næringslivet. I 2017 ble hun kåret til en av«World’s greatest leaders» av magasinet Fortune. 

Som statsminister i Danmark fra 2011-2015 styrte Helle landet gjennom en vanskelig finanskrise mens hun reduserte barnefattigdom og økte bevilgningene til utdanning. Hun fungerte også som leder for det danske partiet Sosialdemokratene, og er den første kvinnen som innehatt begge stillingene. 

Etter perioden som statsminister var Helle leder for Internasjonale Redd Barna, med ansvar for arbeidet som 17 000 ansatte i 120 land utførte hvert år for å  ut til rundt 50 millioner barn i de ffeste og vanskeligste forhold. Hun var dypt engasjert i å kaste lys på de humanitære krisene i Yemen og Syria og flyktningkrisen blant rohingyaene. 

Thorning-Schmidt er fortsatt dypt engasjert i disse geopolitiske spørsmålene som medlem av flere utenrikspolitiske tenketanker, som US Council on Foreign Relations, TheEuropean Council for Foreign Relations, TheInternational Crisis Groupog Atlantic Council International Advisory Board. Helle er også medlem avBerggruen 21stCentury Council.  

I 2017 var Helle styremedlem for World Economic Forum-møtet i Davos, og hun er i styret til Schwab Foundation for Social Entrepreneurship. I dag bruker Helle sin grundige politiske og internasjonale ekspertise til å rådgi rekke virksomheter og ideelle organisasjoner. Hun sitter i styret til Vestas, en av verdens ledende selskaper  bærekraftig energi, Safelane, en global leder innen rydding av miner og eksplosive rester fra krigen, Carsøe, en ledende produsent innen detaljhandel med tilpassede OEM-løsninger for viktige leverandører av matprosesseringsutstyr over hele verden, The Fertility Partnership, en av Storbritannias største IVF-leverandører, samt styreleder for Det danske fotballforbundets styringskomité. Helle er også styremedlem i Facebooks Oversight Board. 

Helle vier mye av sin tid til å forsvare og fornye fremgang, sosial rettferdighet og demokrati. 

Som en sterk forkjemper for kvinners og jenters rettigheter gjennom hele sin regjeringstid og i Redd Barna, fortsetter hun å være lidenskapelig opptatt av kvinners myndiggjøring.                                                                                                                            

Helle var tidligere medlem av Europaparlamentet. Hun har en mastergrad i statsvitenskap fra Københavns Universitet og en mastergrad i europeiske studier fra Europa-colleget i Brugge.