Vegard Stenberg Eriksen

Vegard Stenberg Eriksen er dramasjef i Monster, en stilling han tiltrådte i januar 2020. Her har han også vært ansvarlig produsent for TV2-serien «Bortført» og Viaplay-serien «Furia» som blir sendt høsten 2021. Tidligere jobbet han som eksekutiv produsent i NRK hvor han hadde ansvaret for å utvikle, produsere og publisere dramaserier for NRK Drama. I 2019 var han ansvarlig for titlene «Heimebane» sesong 2, «Exit» og «Twin». 

Vegard har en seksårig cand.philol.-grad fra universitetet i Trondheim. Han startet TV-karrieren som redigerer og arbeidet med de fleste sjangre, regisserte så flere dokumentarer og avanserte i 2007 til produsent i NRK Drama. Sammen med sin bror Gjermund Eriksen skapte han serien «Mammon», som de også produserte fra 2014 til 2017. Som fungerende dramasjef var Vegard i 2014 dessuten ansvarlig for produksjonen av «Øyevitne» og «Kampen for tilværelsen».  

I løpet av sine år i NRK produserte han programmer innenfor ulike sjangre fra triller til komedie. Han har blant annet vunnet Gullruten for beste TV-drama med seriene «Himmelblå» og «Heimebane», Panorama-prisen på festivalen Series Mania for «Exit» og gullfuglen på Seoul International Drama Awards-festivalen for første sesong av «Mammon». Den andre sesongen av «Mammon» vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie i 2017.