Ann Heberlein

Forfatter

Ann Heberlein er forfatter og akademiker. Hun har skrevet og publisert tolv bøker. Hennes doktorgradsavhandling Kränkningar och förlåtelse (2005) omhandlet tilgivelse, skyld, skam, ondskap og ansvar.

Heberlein har i bøkene En liten bok om ondskap og Et godt liv tatt for seg sentrale moralsk-filosofiske begreper som tilgivelse, skyld, skam, ondskap og ansvar. Hun har også skrevet flere kjente debattbøker. Den selvbiografiske Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva har solgt i flere hundre tusen eksemplarer, er oversatt til flere språk, og dramatisert og spilt på flere scener i Norden.

I 2018 debuterte Heberlein som fiksjonsforfatter med romanen Allt kommer nog att bli bra, en kjærlighetshistorie som foregår på Skånes landsbygd den høsten USA velger Donald Trump som president.

Parallelt med sitt forfatterskap har Heberlein forsket og undervist ved Institutt for praktisk filosofi ved Stockholms Universitet (2006-2008) og ved Det teologiske fakultet, Lunds Universitet (2008-2017). Heberlein har også vært aktiv som kulturkritiker og spaltist.

I øyeblikket arbeider Heberlein med en intellektuell biografi om Hannah Arendt, som er planlagt for utgivelse vinteren 2020 på Mondial Forlag. Hun skriver også på en debattbok om ytringsfrihet sammen med Rebecca Weidmo Uvell, som er planlagt publisert i løpet av årets Almedalsvecka.

Heberlein er også kommunepolitiker og arbeider som politisk sekretær for Moderaterna i Staffanstorp.