Erica Anderson

Erica Anderson er Executive Producer for Kara Swisher i Vox Media. Hun bistår Swisher i redaksjonelle avgjørelser, og har ansvar for utvikling av podcaster, live arrangementer og underholdning.

Hun har tidligere jobbet i Google News Lab hvor hun har arbeidet med å forbedre kvaliteten i journalistikken på Google sine plattformer. Hun har også jobbet med åpenhet og markedsføring av Google sine verktøy for journalister. Erica var en av organisatorene bak Google Walkout, hvor over 20 000 ansatte forlot kontorene sine som en protest mot Google sin håndtering av seksuell trakassering.

Erica var en av de 300 første ansatte i Twitter, hvor hun hadde en sentral rolle i selskapets arbeid med journalistikk. Hun utviklet Twitter for Newsrooms og satellite long codes som gjør det mulig for journalister å tweete fra krigssoner. Hun var også en av dem som sto bak Barack Obama sin «Inaugural Twitter Town Hall» hvor Presidenten postet sin første tweet.

I forkant av tiden i Twitter sørget hun for at Katie Couric ble det første nyhetsankeret i Amerika som brukte sosiale medier i journalistikk. CBS nyheter var blant de første til å integrere Twitter på sin kveldssending.

Erica har bakgrunn som journalist, og hun dekket presidentvalget i 2008 for MTV News. Hun har en bachelorgrad fra Indiana University’s School of Journalism.