Espen Rasmussen

Fotograf

Espen Rasmussen jobber som bildesjef i VGs featureavdeling, og har i en årrekke jobbet med egne, større dokumentarprosjekter. Han er representert av det London-baserte bildebyrået Panos Pictures. 
Rasmussen har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, blant annet tre priser i World Press Photo, flere i Picture of the Year international (POYi) og 44 priser i norske Årets Bilde, inkludert Årets Fotojournalist i 2015, 2016 og 2018 og Årets Bilde i 2004 og 2016. Hans siste store prosjekt, Det Hvite Raseriet, ble også tildelt Internasjonal Reporter prisen i 2018.
I 2011 ga han ut boken Transit, om flyktninger og fordrevne over hele verden - et prosjekt han jobbet med i nesten ti år, og som ble utstilt på blant annet Nobels Fredssenter i Oslo, The Humanity House i Nederland og i hovedkontoret til UNHCR i Geneve. 
Espen Rasmussen reiser jevnlig rundt for å holde foredrag og workshops, og de siste syv årene har han vært en av tre mentorer i Norwegian Journal of Photography. Hans arbeider har vært publisert i aviser og magasiner som New York Times, National Gergraphic, Newsweek, Der Spiegel og The Guardian.