Solveig Kloppen

Programleder

Solveig Kloppen er skuespiller og programleder.

Det siste året har flere hundre tusen TV-seere har fulgt henne gjennom prøvelsene rundt morens død og søsterens selvmord. Seks uker etter at moren døde av kreft i 2017, tok Kloppens søster sitt eget liv. Det som opprinnelig var tenkt som en dokumentar rundt andre menneskers erfaring med døden, endte med at programlederen selv fortalte sin historie i en tre episoder lang dokumentar Det jeg ikke fikk sagt på TV 2.

Kloppen har utdannelse fra universitetene i Bergen og Oslo, fra Journalisthøgskolen samt fra Fysioterapihøgskolen i Oslo. Solveig Kloppen har tidligere vært standup-komiker. Hun spilte resepsjonisten Tine i komiserien Bot og bedring på TV 2 fra 1996 til 1998 og ledet prateprogrammet Mandagsklubben på TVNorge i 2000 og ungdomsprogrammet Trigger på NRK sammen med Thomas Numme. Sommeren 2003 ledet hun Petres sommermorgen på radiokanalen NRK P3 sammen med Annette Walther. Samme høst lagde hun skjult-kamera-innslag til NRK1s lørdagsunderholdningsprogram LørDan. Hun spilte lesbiske Marte i den romantiske filmkomedien Kvinnen i mitt liv som ble lansert i 2003.

Solveig Kloppen var programleder i Idol på TV 2 sammen med Ingrid Gjessing i 2004-sesongen og med Kåre Magnus Bergh i 2005 og 2006. For sin innsats i Idol vant hun publikumsprisen under Gullruten 2005. Hun var også nominert til Gullruten 2008 for sin innsats som programleder for Hjelpekorpset sammen med Helén Vikstvedt. Våren 2011 var hun medprogramleder i TV 2-serien Svendsen om Hansen og Jensen hvor hun og Truls Svendsen forsøkte å avkrefte eller bekrefte myter nordmenn har om hverandre. Serien ble kåret til beste magasin- eller livsstilsprogram under Gullruten 2011. Senere var hun programleder i Ønskedrømmen på TV 2 sammen med Øyvind Mund og Carsten Skjelbreid og fra januar 2015 TV 2-programmet En kveld hos Kloppen. For programmet vant hun Gullruten 2017 i klassen beste kvinnelige programleder, og var nominert til publikumsprisen under Gullruten 2018. Hun har også ledet Spellemannprisen to ganger sammen med Ivar Christian Johansen (2009 og 2010) og Amandaprisen 2013.